Even voorstellen

De dag van de Techniek Tilburg wordt georganiseerd door lokale bedrijven in en rondom Tilburg. Deze dag willen wij graag zo veel mogelijk mensen laten weten hoe tof de techniek is, en hoe belangrijk het is voor het dagelijkse leven. In de rubriek “Even voorstellen…” vertellen de bedrijven wat zij doen, wat hun bijdrage is aan de dag van de techniek en wat hun goal is om mee te doen aan deze dag.

Vandaag spreken we met Stichting ProcessClass, een collectief van bedrijven in en rondom Tilburg welke zich samen met ROC Tilburg inzetten voor de verbinding van de theorie die op school wordt meegegeven naar de praktijk, en helpen daarnaast ook met de instroom van nieuwe studenten op de school voor procestechniek. Bedrijven van de Stichting ProcessClass zijn: Agristo, Ardagh Glass Benelux, Coca-Cola Europacific Partners Nederland B.V, Covestro (Netherlands) B.V., DS Smith Packaging Tilburg B.V., Fujifilm Manufacturing Europe B.V., Helvoet Rubber & Plastic Technologies BV, I.F.F. International Flavors & Fragrances (Nederland) B.V.

Wat doen jullie als bedrijven collectief?

De ProcessClass is een samenwerking van bedrijven in en rondom Tilburg, welke samen met het ROC Tilburg, school voor procestechniek, zichzelf inzetten om de theorie van procestechniek te kunnen toepassen in de praktijk. Studenten van de ProcessClass krijgen les op het ROC Tilburg, en kunnen bij de ProcessClass bedrijven praktijkervaring opdoen in de vorm van stages. Daarnaast helpen wij het ROC ook met de instroom van nieuwe studenten op de school voor procestechniek, zodat we in de toekomst, als bedrijven, gegarandeerd zijn van de instroom van nieuwe medewerkers.

Wat is jullie rol binnen de organisatie van ‘de dag van de techniek Tilburg’?

De Stichting ProcessClass heeft de verantwoordelijkheid voor de communicatie, en gedeeltelijk de financiën voor de organisatie van deze dag. Dit is communicatie naar buiten toe, zoals de website en de social media posts, maar ook interne communicatie als het updaten van aansluitende organisatie over het verloop van de organisatie.

Wat willen jullie als bedrijf deze dag zien te bereiken?

Wat wij als ProcessClass willen bereiken op de dag van de techniek, is het enthousiasmeren van jonge mensen voor techniek, door ze interactief en op spelenderwijs mee te geven hoeveel invloed techniek heeft op ons dagelijkse leven, en hoe gaaf de techniek daadwerkelijk is! Door ze dit mee te geven, hopen wij erop dat er meer en meer mensen kiezen voor een toekomst in de techniek.

Ook interesse om deel te nemen met jouw bedrijf, opleiding of organisatie? Neem dan contact met ons op!