Hoe maken wij van iedereen een topbakker?
Met robots, slimme machines en jouw nieuwsgierigheid!
Heb jij wel eens een stokbroodje afgebakken voor bij de barbecue? Of een lekkere croissant gegeten op zondagochtend? Grote kans dat dat van ons komt! Dutch Bakery maakt superveel soorten broodjes en snacks die je zelf thuis kunt afbakken. Denk aan breekbrood voor bij de borrel, worstenbroodjes voor de lunch, of een bapao als snelle snack. En wist je dat 90% van al het afbakbrood dat je in de supermarkt kunt vinden, uit onze zes industriële bakkerijen komt?
Maar hoe maken we al die broodjes? Ons proces bestaat eigenlijk uit twee grote stappen: het maken van het brood en het in- en ompakken. Binnen deze stappen vind je allerlei verschillende lijnen en machines. Denk bijvoorbeeld aan een lijn die gespecialiseerd is in croissants rollen, of een verpakkingslijn die met lasers de houdbaarheidsdatum in de folie print. Elke lijn is anders en vraagt om specifieke kennis.
Van deeg tot verpakking: hoe werkt dat?
Het maken van het brood:
Het begint allemaal bij het deeg. Onze machines mixen alle ingrediënten samen in enorme mengkommen die wel 200 keer zo groot zijn als een normale keukenmixer. Daarna worden het deeg en de vulling (voor bijvoorbeeld bapao of worstenbroodjes) automatisch verwerkt. Slimme sensoren houden alles in de gaten: de temperatuur, de tijd, en zelfs hoe luchtig het deeg is!
Het in- en ompakken:
Zodra het brood gebakken is, begint het inpakken. Hier komen onze high-tech verpakkingslijnen in actie. Denk aan machines die broodjes zuurstofarm verpakken, of robots die dozen razendsnel vullen en opstapelen. Onze robots zijn superprecies en kunnen sneller werken dan je ooit voor mogelijk hield!
Techniek en groei
Of je nu meer wilt leren over het bakken van brood of het bedienen van robots: in onze bakkerijen kan het allemaal. Wil jij weten hoe wij van ingrediënten iets lekkers maken dat je thuis kunt afbakken? Of wil je ontdekken hoe onze collega’s en machines samenwerken om duizenden broodjes per dag te maken? Kom langs bij onze stand op de Dag van de Techniek en kijk zelf hoe het allemaal werkt!
Adres
Dutch Bakery
Kronosstraat 2, Tilburg